Geheime groep

De titel van dit bericht is wat cryptisch omdat het de verwijzing is uit ons blad Stompwiic. Daarin staat een artikel over het maken van een geheime groep op Facebook waar u uw familiefoto’s in kunt opslaan en delen met de familie.

Stichting Oud Stompwijk ziet veel foto’s langs komen die niet met Stompwijk hebben te maken, of te persoonlijk zijn om ze aan iedereen te laten zien. Toch is het zonde om deze foto’s (weer) voor tientallen jaren weg te stoppen.  Voor de eigen familie zijn ze een bron van herkenning zijn. Naar deze foto’s kijken roept mooie herinneringen op. Samen met de familie naar deze foto’s kijken is geweldig.

In mijn familie hebben we de foto’s van onze ouders, broers, zussen, neven en nichten, ooms en tantes bij elkaar gebracht. De foto’s van mijn ouders had ik al heel vaak bekeken. Toen kwamen mijn neven uit Den Haag met hun foto’s. Prachtige familiefoto’s die ik nog niet kende.

Als wij onze familiefoto’s niet met elkaar hadden gedeeld dan waren deze waarschijnlijk nog voor heel lang in diverse dozen verborgen gebleven. Misschien wel voor altijd. Nu kan iedereen in onze familie genieten van al die herinneringen. Informeer eens bij uw familie of ze dit voorbeeld willen volgen. Uiteraard met uw eigen familiefoto’s. U zult daar geen spijt van krijgen.

Mijn familie heeft dan ook Facebook gebruikt om onze foto’s met elkaar te delen. Iedereen kan in Facebook een ‘geheime groep’ maken. Aan zo’n groep kan eenvoudig een fotoalbum worden gekoppeld, of meerdere albums. Zo’n geheime groep is alleen te bekijken door degenen die toestemming van de beheerder krijgen.

Als u uitleg wilt over het maken van een geheime groep in Facebook dan heeft SeniorWeb daar een handige video van gemaakt.

Hopelijk komt u door het delen van uw familiefoto’s ook nog iets voor Oud Stompwijk tegen. Zo zijn we al aan veel materiaal voor onze beeldbank gekomen. Hebt u vragen, stel die dan via redactie@oudstompwijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.