Moederdagfair, met o.a. Oud Stompwijk ter plekke!

Zaterdag 7 mei aanstaande beloofd qua weer een prachtige dag te worden, dus wij verwachten dat de mensen er massaal op uit trekken om hiervan te genieten. Ga je lekker wandelen of stap je op de fiets, kom in ieder geval even langs bij de Moederdagfair die gehouden wordt op het terrein van de Stal.

Wij van de Stichting Oud Stompwijk treden voor het eerst naar buiten om aan iedereen, maar speciaal aan de Stompwijkers te laten zien wat de bedoeling is van de beeldbank. Wij willen de herinnering aan en de eigen identiteit van ons buurtschap levend houden en bewaren voor de toekomst.

annemievanrijn_1912
Uit de collectie van Gerard Suijten.

Op deze zaterdag staan wij met een aantal foto’s, die al in ons bezit zijn en met een scanner op deze fair. Juist om eens te laten zien hoe dat scanwerk in zijn werk gaat. Neem dus één (oude) foto mee en kom bij ons langs, dan scannen we hem ter plekke. Wanneer er thuis nog veel meer interessante foto’s zijn, het liefst met een mooi verhaal, dan maken wij graag een afspraak om een keer langs te komen. De website www.oudstompwijk.nl is al in werking, neem eens een kijkje! Zoek bijvoorbeeld eens naar de foto’s, die al opgenomen zijn. Ga naar ‘Beelddatabank’ en kies dan voor ‘Opvragen’.

Uiteraard moet er nog veel werk verzet worden om alle informatie, die met name Gerard Suijten al verzameld heeft, te plaatsen.

De eerste proefversie van ons kwartaalblad ‘Stompwiic’ ligt ter inzage en er is een cadeaubon te koop a € 12,50; hiervoor krijgt de ontvanger 4 maal per jaar dit blad thuis. Dus heb je nog geen moederdagcadeau, dan is dit misschien een leuke geste. Ook kun je zelf lid/donateur worden van Oud-Stompwijk. Het intekenformulier hebben wij deze dag in de stand liggen.

Met elkaar kunnen we Stompwijks erfgoed behouden en met veel plezier terugkijken naar hoe het ooit was. Ook foto’s uit een niet zover verleden zijn welkom uiteraard, b.v. van Stompwijkse families die in het buitenland wonen, die hebben misschien ook een speciaal verhaal?

Kortom…kom maar op met die ene leuke foto! Bezoek de Moederdagfair!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.