13 juni 1970.

Bij vele Stompwijkers roept het noemen van deze datum een stortvloed van fijne herinneringen op! Op die dag organiseerde Gyversto een voetbalwedstrijd tussen de Nederlandse Kernschaatsers en een Stompwijks team. Daarna schoof ieder aan bij een ongetwijfeld gezellige koffietafel.

De op de voorkant geschreven aantekening had naar alle waarschijnlijkheid betrekking op de wereldkampioenschap schaatsen een jaar later. Heeft dus niets te maken met de voetbalwedstrijd.

Wie weet nog waar deze koffietafel werd gehouden? Wie heeft er misschien nog meer herinneringen aan, behalve de plaats. En voor diegenen die nog niet weten voor wie Gyversto dit alles organiseerde. Ik noem de volgende namen: Ard Schenk, Kees Verkerk en nog een negental anderen. U ziet het precies 11 personen en dat betekent dat die bikkels dus zonder reservespelers acte de presence gaven. Als het goed is kunt u klikken op de onderstaande afbeelding en verschijnt vervolgens een grote weergave.

 

Eén gedachte over “13 juni 1970.”

  1. ik heb nog wel een foto van deze gebeurtenis.
    Ook Krienbuhl ( de man van het ‘maanpak’ ofwel het schaatspak), is nog eens geweest, helemaal uit Zwitserland.
    Mijn vader heeft dit toen georganiseerd om de clubkas van Gyversto te spekken. En dit is gelukt.
    Via Peter Nottet, zijn vrouw werkte bij Nutricia, net als mijn vader, kon hij in contact komen met de schaatsploeg en Leen Phrommer. In het AD heeft ook een stukje gestaan.
    Er is wel een leuk stukje over te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.