Boek ‘400 jaar Meerpolder’

 

Over de Meerpolder, in de volksmond De Meer, is een publicatie verschenen, samengesteld door historicus Ton Vermeulen. Het verhaalt over het meer, de ontginningen, het droogmaken, de polderbestuurders, een kamerheer van de tsaar, 20 ste eeuwse boeren en een droombeeld. Het boek telt 192 pagina’s, met ruim 150 illustraties en een harde kaft. Het is voor slechts € 19,50 te verkrijgen bij hist.Gen. Oud Soetermeer, Dorpsstraat 132, het Stadsmuseum Zoetermeer, Museum Swaensteyn te Voorburg en Stichting Oud Stompwijk.

Op zaterdag 11 maart 2017 van 14:00 uur tot 17:00 uur organiseert Stichting Oud Stompwijk  in het Dorpshuis, Doctor van Noortstraat 89 in Stompwijk, een kleine expositie met foto’s van de ‘Stompwijkse kant’ van de Meerpolder. We vertonen om 15:00 uur ook de film over de Meerpolder die in december was te zien. Tijdens deze middag kunt u het boek kopen. De auteur zal aan het begin van de middag aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en het boek te signeren.

Bent u donateur van Oud Stompwijk, dan heeft u een voordeeltje. U betaalt slechts € 17,50 voor het boek. Dit geldt ook voor degenen die zaterdag donateur worden.

Mocht u op 11 maart niet in de gelegenheid zijn om het boek te komen halen, dan kunt u het tot 1 april 2017 ook bestellen bij Stichting Oud Stompwijk. De prijs is € 19,50 als u in Stompwijk woont. Het wordt dan bij u thuis afgeleverd. Woont u buiten Stompwijk dan is de prijs € 25,40* i.v.m. verzendkosten. Het boek wordt dan via de post naar u verstuurd.

Maak het juiste bedrag over naar :
Rekening: NL77 RABO 0309 8685 64
t.n.v: Stichting Oud Stompwijk
Vermeld s.v.p. uw naam en adres

* In de Dorpsketting werd een onjuist bedrag voor de verzendkosten vermeld. Deze bleken helaas flink hoger dan was berekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.