Boeken, boeken en nog eens boeken

Onlangs ontving de stichting een stapeltje boeken die alle over Stompwijk gaan. Een paar boeken zijn vrij recent want geschreven en gepubliceerd door de heer Schalken. Cor Schalkens boeken waren uitermate succesvol. In vrijwel ieder Stompwijks huishouden zijn wel een of meer publicaties van zijn hand te vinden.

Twee boeken hebben een paar jubilea van de Stompwijkse Boys als onderwerp. Vooral leuk vanwege de vele foto’s en de aardige verhalen van spelers en (oud)bestuursleden. De omstandigheden waarin de voetballers in de begintijd moesten voetballen, denk aan de kleedkamers of liever dat wat voor kleedkamer moest doorgaan [‘als wij de kleedkamer hadden verlaten, gingen de varkens er weer in’ las ik ergens] zijn naar huidige maatstaven beslist mensonterend te noemen.

De boeken gaan onderdeel uitmaken van een bibliotheekje met boeken en ander gepubliceerd materiaal. Denk hierbij aan artikeltjes, tijdschriften, de bladen van de buren, ‘gepubliceerde’ informatiepanelen en dergelijke.

Ook het vaak geciteerde werk van A. N. Duijnisveld, Stompwijk, zat tussen de boeken die ons werden overgedragen. U ziet hier de ietwat sombere omslag. De toestand van het boekje is niet al te best, maar alles is nog goed leesbaar.

Interessant is de opdracht in het boekje, zie vooral de fraaie handtekening:

Wie kan er iets meer vertellen over de W. Waaijer aan wie de heer Boogmans (H.d.s = Hoofd der school) het boekje in 1943 opdroeg?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.