Landlevenfair op de Stompwijkse paardendagen…

Stichting Oud Stompwijk stond voor de 2e keer op de Landlevenfair tijdens de Stompwijkse paardendagen. Na een prachtige openingsdag met klaverjassen, optocht, ringsteken en een daverend feest was het op zaterdag om 12.00 uur alweer druk op het terrein voor en achter de tribune. Voor de tribune werd het springconcours uitgezet en kwamen de eerste paardjes/pony’s aan en achter de tribune werd een grote verscheidenheid aan attracties opgebouwd om iedereen te laten genieten van alweer de derde Landlevenfair.

Ook Stichting Oud Stompwijk was present en we hadden een prachtige stand, waarvan de partytent met behulp van Mike Turkenburg en Marco de Groot neergezet was. Mijn dank aan beide heren voor de hulp en aan Antoinet en Frans voor de tent. Want daarin is een dorp dan wel weer groot, iedereen helpt mee om de fair tot een succes te maken.

En druk was het, om 1 uur liepen er al aardig wat bezoekers rond, je kreeg amper de kans om wat uit te stallen. De fair werd om 14.00 uur officieel geopend door voorzitter Theo v.d. Bosch, Marie-Louise en consorten hebben heel veel werk verzet om een mooie fair neer te zetten.

Er waren leuke attracties voor de kinderen en de ouderen konden genieten van antieke tractoren of pompende motoren, de speciale grasmaaier van Ryan, Tim met zijn opkikkerstand met heerlijke cup cakes, Elly met mooie creaties, Adrie met oude melkbussen, teveel om alles op te noemen.

En Stos stond er met foto’s van vroeger waarop kleuters aan de hand van mamma of pappa de kermis op gingen. Een aantal bezoekers herkende zich en gingen op verzoek op de foto met de oude foto in hun hand. Ook verkochten wij ansichtkaarten en postzegels met het dorstig hert erop.

En er was een quiz samengesteld met vragen uit het boek van het honderdjarig bestaan van de Harddraverij. Dit boek is voor de liefhebber nog steeds bij ons te koop voor € 5,=. Het waren pittige vragen volgens de deelnemers en sommigen gingen er echt even voor zitten met het inkijkexemplaar. Nut had dit wel, want zij zitten bij de prijswinnaars van de quiz, 1. Anja en Inge Rotteveel , winnen een prachtig Meerpolder boek 2. Helma Schipper gelijk geëindigd met Gerda v.d. Bosch / Jeannet Bos, zij ontvangen een setje kaarten en 10 Stompwijkse postzegels 3. Jan Duppen, een jaar lidmaatschap van Stichting Oud Stompwijk Leuk dat jullie meededen en gefeliciteerd met jullie prijs !

Verder hebben wij 10 nieuwe leden in kunnen schrijven en zo gaat het ledental toch steeds iets omhoog en kunnen wij ons werk blijven voortzetten. Zijn er nog mensen die niet op de fair konden komen, maar wel graag lid willen worden om ons te ondersteunen en het boekje Stompwicc willen ontvangen ga dan naar de website www.oudstompwijk.nl.

Kijk ook eens op facebook bij foto’s van weleer en herinneringen aan Stompwijk. Misschien herken je jezelf of een familielid op een van de vele foto’s en heb je zelf een mooi verhaal, vertel het ons. Heb je “oude” foto’s dan willen wij die graag ontvangen om in te scannen en kunnen we onze beeldbank uitbreiden. Zo ontstaat er een mooi totaalbeeld over hoe het ooit was in Stompwijk en blijft dit bewaard voor de toekomst.

Op 9 september zijn wij erbij op Open Monumenten dag, jullie ook ? Er is een leuk programma samengesteld. Thema Boeren, burgers, buitenlui ! Kom langs bij de prachtige Stompwijkse monumenten en aansluitend het zomercarnaval van de Gaanders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.